Julehjælpen 2022

# Kirkeblad
Udgivet af Troels Toft, torsdag d. 27. oktober 2022, kl. 11:58

Julehjælpen fra Græsted kirke kan igen i år søges gennem Kirkernes Social Arbejde i Græsted (KSA-G). Denne sociale indsats er et samarbejde mellem GLIMT - Indre Mission i Græsted, Luthersk Mission i Græsted, Mosteriet - Græsted Frikirke og Græsted folkekirke. Sammen med kirker og menigheder i byen hjælper også både Græsted Rotary og KFS-gruppen (Kristeligt Forbund for Studerende) på Gribskov Gymnasium os med at samle gaver ind til julehjælpsansøgerne.

Ønsker du at søge julehjælpen

Ansøgningen foregår, ved at man går ind på dette link Ansøgning om julehjælp 2022 og udfylder de informationer, der spørges til. Oplever man vanskeligheder ved ansøgningsproceduren, kan man skrive til sognepræst Troels Toft på trt@km.dk eller ringe på 42402489.

Der er ansøgningsfrist d. 1. december 2022. Efter fristen behandler vi ansøgningerne, og man får svar på, om man er blevet tildelt årets julehjælp.

Uddelingen foregår i år d. 14. december kl. 14-17 i Græsted Frikirke - Mosteriet, Holtvej 67, 3230 Græsted.

Ønsker du at give en gave til julehjælpen

Der er flere muligheder for at give til sognets julehjælp. På MobilePay-nummeret 66752 kan du indtaste et gavebeløb, som vil gå ubeskåret til julehjælpen. Vi beder dig mærke den JULEHJÆLP GRÆSTED i beskedfeltet. Hvis du ønsker at opnå et skattefradrag for gaven, skal du opgive dit navn og dit cpr. nr. Gaven er fradragsberettiget, idet gaver til KSA-G administreres af Blå Kors, som er godkendt af Skattestyrelsen som velgørende organisation (dog min. 500 kr. af hensyn til administrationsbyrden). Man kan også indbetale en gave over netbank til Jyske bank på reg. nr. 5059 og kontonr. 0001134734, og her skal man også huske at oplyse navn og cpr.nr, hvis det skal opgives til Skat som gave.

Man kan også give en julegave til et barn her i sognet. Græsted Rotary over to weekender (18.-20. november og 25.-27 november) stille et juletræ op i MENY i Græsted, og her bliver det muligt at tage et julegaveønske med sig, købe en gave og returnere den til Rotarys frivillige i MENY. Gaven bliver så uddelt i forbindelse med uddeling af julehjælpen og bliver lagt ved det gavekort, som årets julehjælpsmodtagere betænkes med.

Endelig kan man også hilse på en del af de frivillige omkring årets julehjælp ved Græsted torv lørdag d. 5. november fra kl. 11.00-14.00. Hold øje med den sorte kaffe-tuktuk, og gå efter duften af dejlig kaffe og croissanter. Alle indtægterne fra det, I køber herfra, går også til familier og enlige, der søger julehjælpen.

Lad os hjælpe med at række ud til alle, der har det trangt, i vores by i denne tid. Tak for alle bidrag til årets julehjælp!