Udgivet af Troels Toft, ons d. 20. maj 2020, kl. 00:00

OPDATERET 24. oktober 2020

De nye opstramninger i forhold til corona-virus får ikke i første omgang indflydelse på gudstjenester i folkekirken. 

Vi må fortsat kun lukke et begrænset antal deltagere ind - og der må max være et antal personer i kirken og Laden, som svarer til 2 kvadratmeter pr. person. 

Når der synges skal der være 2 meter mellem smittegrupper - og kom alle uden at være i smittegruppe med andre, så skulle alle have 4 kvadratmeter pr. person. Men smittegrupper kan sidde samlet med normal afstand mellem personerne.  

Det betyder, at vi for kirkerummet har et max tal på 50 personer, og at vi for Laden har et max tal på 65 personer i salen (hvilket vel i princippet betyder hele huset) - men det vil indimellem være lavere, helt afhængig af, hvor store smittegrupperne er. Går vi udenfor kirkens bygninger, så gælder det almindelige forsamlingsforbud med et loft på 10 personer. 

Udendørs bisættelser er nu sat til max 50 personer, så her er der sket en reduktion. 

Der kommer et påbud om mundbind - og vi mangler at få klargjort, hvad det betyder for folkekirken. Jeg forestiller mig, at man vil skulle have mundbind på, bortset fra, når man sidder på sin plads. 

Vi skal passe godt på hinanden - og det betyder at vi skal huske at holde afstand, når vi mødes. Vil nogen af jer tage mundbind på, så gør det gerne. Vi skal fx heller ikke stå alt for mange i gangområdet i laden på en gang. Det betyder også, at vi beder jer bære over med os, hvis vi må sige, at der ikke er plads til flere i nogle af bygningerne.

Kærlig hilsen

Ole


OPDATERET 20. maj 2020

Vi har med spænding ventet på Kirkeministeriets udmelding om, hvordan og hvornår vi måtte åbne Græsted kirke for gudstjenester igen. 

For den næste periode må vi være 30 personer til gudstjeneste i Græsted kirke og 35 personer til gudstjenester i Laden. Der er afsat 4 m2 til hver person, og sammen skal vi finde veje for at forhindre smitte, samtidig med at vi er sammen! 

Hvad har vi savnet mest? For mange tror vi, det er fællesskabet og især fællesskabet omkring nadverbordet! Derfor vil gudstjenesterne på Kr. Himmelfart og søndagen efter være gudstjenester med nadver!

På en forsvarlig måde, naturligvis. 

For at så mange som muligt kan deltage, gør vi gudstjenesterne kortere (45-50 minutter), og holder til gengæld 2-3 gudstjenester hver søndag. Alle dåb tages ud af søndagens højmesser. 

Der vil ikke være nadver hver søndag. 

Hvordan kommer man til at sidde? Et par og familier må sidde samlet, men ellers skal der være 2 meters afstand til andre. 

Nadveren tager vi i borde på fem personer ad gangen. Engangsbægre og oblater findes ved den enkelte plads. 

Vi bruger sangblade. 

Der er nu mulighed for tilmelding via hjemmesiden - dobbeltklik på de enkelte gudstjenester til venstre i kalendermenuen, så finder I link til tilmelding - husk at skrive antal deltagere pr. husstand, så vi kan følge med i, hvor mange vi bliver. Hvis nogle skulle komme til at gå forgæves, så beder vi jer bære over med os. Vi viser ingen bort af ond vilje - kun af pladsmangel :-)


Med glædesfyldte tanker om gensyn

Ole 


OPDATERET 25. marts 2020

Kirkeministeriet forlænger forbuddet mod offentlige gudstjenester og arrangementer i kirker og sognegårde med yderligere 14 dage. Det betyder, at gudstjenester indtil og med mandag d.13. april er aflyst i Græsted kirke.

Vi informerer løbende her og på kirkens Facebook-side om de meldinger, vi får fra stiftet om, hvornår vi kan genoptage afholdelse af gudstjenester og kirkelige aktiviteter i sognet. I mellemtiden forsøger vi at fejre gudstjenesterne online, enten som live streams eller ved at lægge optagelser (billede/lyd) op på hjemmeside og Facebook.  

Kategorier Kirkeblad