Udgivet af Troels Toft, ons d. 20. maj 2020, kl. 00:00

OPDATERET 20. maj 2020

Vi har med spænding ventet på Kirkeministeriets udmelding om, hvordan og hvornår vi måtte åbne Græsted kirke for gudstjenester igen. 

For den næste periode må vi være 30 personer til gudstjeneste i Græsted kirke og 35 personer til gudstjenester i Laden. Der er afsat 4 m2 til hver person, og sammen skal vi finde veje for at forhindre smitte, samtidig med at vi er sammen! 

Hvad har vi savnet mest? For mange tror vi, det er fællesskabet og især fællesskabet omkring nadverbordet! Derfor vil gudstjenesterne på Kr. Himmelfart og søndagen efter være gudstjenester med nadver!

På en forsvarlig måde, naturligvis. 

For at så mange som muligt kan deltage, gør vi gudstjenesterne kortere (45-50 minutter), og holder til gengæld 2-3 gudstjenester hver søndag. Alle dåb tages ud af søndagens højmesser. 

Der vil ikke være nadver hver søndag. 

Hvordan kommer man til at sidde? Et par og familier må sidde samlet, men ellers skal der være 2 meters afstand til andre. 

Nadveren tager vi i borde på fem personer ad gangen. Engangsbægre og oblater findes ved den enkelte plads. 

Vi bruger sangblade. 

Der er nu mulighed for tilmelding via hjemmesiden - dobbeltklik på de enkelte gudstjenester til venstre i kalendermenuen, så finder I link til tilmelding - husk at skrive antal deltagere pr. husstand, så vi kan følge med i, hvor mange vi bliver. Hvis nogle skulle komme til at gå forgæves, så beder vi jer bære over med os. Vi viser ingen bort af ond vilje - kun af pladsmangel :-)


Med glædesfyldte tanker om gensyn

Ole 


OPDATERET 25. marts 2020

Kirkeministeriet forlænger forbuddet mod offentlige gudstjenester og arrangementer i kirker og sognegårde med yderligere 14 dage. Det betyder, at gudstjenester indtil og med mandag d.13. april er aflyst i Græsted kirke.

Vi informerer løbende her og på kirkens Facebook-side om de meldinger, vi får fra stiftet om, hvornår vi kan genoptage afholdelse af gudstjenester og kirkelige aktiviteter i sognet. I mellemtiden forsøger vi at fejre gudstjenesterne online, enten som live streams eller ved at lægge optagelser (billede/lyd) op på hjemmeside og Facebook.  

Kategorier Kirkeblad