Udgivet af Troels Toft, søn d. 29. mar 2020, kl. 12:30

Kære alle.

Vores samfund er under pres for tiden, og vi er stærkt begrænsede i vores bevægelsesfrihed. Det betyder også, at det for nogle kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen. I Kirkernes Sociale Arbejde tilbyder Græsteds kristne forsamlinger nu i en begrænset periode hjælp til indkøb og samtaler til borgere i Græsted by og omegn. Læs mere længere nede, hvor du også kan se, hvordan du kan hjælpe.

For at få udbredt muligheden for at få hjælp til flest mulige i Græsted by har vi oprettet en Facebook side.

Find siden ved at søge efter ”Kirkernes Sociale Arbejde i Græsted” og inviter gerne alle du kende i Græsted og omegn til at være med i gruppen, på den måde når vi længst ud. TAK for hjælpen med det.

Lige nu tilbyder Kirkernes Sociale Arbejde:

Hjælp til indkøb

Har du på grund af corona-pandemien svært ved at komme ud at handle, og har du ikke selv et netværk, som kan hjælpe dig, vil vi gerne købe ind for dig:

• Vi indkøber dagligvarer for cirka 200 kr. pr. gang til enkeltpersoner og for 500 kr. pr. gang til en familie.

• Vi udbringer varer henholdsvis mandage og fredage mellem kl. 15 og 17.

• Vi er opmærksom på grundig håndhygiejne i forbindelse med indkøbet.

• Kirkernes Sociale Arbejde lægger pengene ud for indkøbene. Du betaler beløbet ved modtagelsen af varerne via MobilePay - alternativt med kontanter.

Sådan gør du:

1: Send dit navn og din adresse i en mail eller en sms til Dennis Martinsen:

41582104 / dennismartinsen@email.dk

2: Herefter vil du blive kontaktet af en frivillig fra Kirkernes Sociale Arbejde, som vil tage en snak med dig om de praktiske detaljer.

Samtaler

Denne usædvanlige situation kan både skabe bekymringer, og det kan føre til en følelse af ensomhed. Har du brug for én at snakke med om dette, hører vi rigtig gerne fra dig.

Du er velkommen til at kontakte én af byens præster:

Troels Toft, Folkekirken: 4240 2489

Claus Aagaard, Græsted Frikirke: 2880 2854

Maria Hyslop, Græsted Frikirke: 2684 9628

Vil du hjælpe?

Praktisk hjælp:

Bliv frivillig indkøber for én eller flere borgere i Græsted, som pga. corocaepidemien ikke selv kan handle, ikke har et netværk som kan hjælpe og som ikke kan handle på nettet.

• Skriv til Dennis Martinsen på 41582104 / dennismartinsen@email.dk

Fortæl Dennis hvor mange borgere, du vil handle for og evt. i hvilket område.

• Dennis kontakter dig, når han har brug for din hjælp og giver dig nærmere informationer om opgaven.

Økonomisk hjælp:

Du kan også være med til at hjælpe økonomisk. Kirkernes sociale arbejde har ifm. indkøbshjælpen brug for penge til at lægge ud for indkøbene.

• Send en sms til Helle Warming / 40410218 og fortæl hvor mange penge, du vil låne os.

• Hvis vi får brug for din hjælp, sender Helle dig en sms med nærmere info.

• Du får pengene retur igen efter krisen.

Har du spørgsmål er du velkommen til at rette henvendelse til projektleder Helle Warming: 40410218