Genåbning af Græsted kirke

# Kirkeblad
Udgivet af Troels Toft, fredag d. 23. april 2021, kl. 05:49

I forgårs kom de længe ventede lempelser af de meget barske Corona-restriktioner, der har gjaldt for kirkerne siden januar. Det drejer sig om lempelse af kravet om kvadratmetertallet pr. person (før 7,5 nu 2, hvis man sidder ned, og 4, hvis man står op), at vi nu igen må synge, og at vi ikke længere skal holde os inden for 30 minutter, når vi samles.

De 140 m2 i Græsted kirke giver delt med 2 m2 pr. person plads til 70 personer, men det mener vi ikke er realistisk i Græsted kirke. Vi skal stadig skaffe plads til 2 meters afstand mellem smittegrupper, og derfor lander vi på et maksantal, der hedder 45 personer pr. gudstjeneste.

Her følger en oversigt over vilkårene for vores gudstjenester i deres nye form:

• Der må være op til 45 personer i kirken / hhv. 50 i salen i Laden (og 65 i hele huset).
  • Vi spærrer hver anden række af i kirkerummet – pt er det hver 3. række.
  • Vi holder gudstjenesterne nede i længde, så vi kan nå at have mere end én gudstjeneste.
  • Vi holder to gudstjenester om søndagen: kl. 10.00 i kirken og kl. 11.00 i Laden/Kirken. (Vi har nogle søndage, hvor vi præster har gudstjenester kl. 9.00 i nabosogne, så vi kan ikke nå hjem til kl. 9.30)
  • Vi fortsætter med nadveren, som vi gør det nu.
  • Der streames fortsat fra gudstjenesten i kirken.
  • Vi begrænser stadig fællessangen, så vi synger 3-4 sange.
  • Vi bærer mundbind på vej ind og ud af kirken.

Vi savner fællesskabet med mange af jer og glæder os over, at vi nu kan samles i en større ramme.

Alt godt og Guds fred!

Ole og Troels.