Græsted kirke inviterer med jævne mellemrum til foredrag og kurser om forskellige kirkelige emner. En foredragsaften begynder kl. 19:30, og afsluttes 21.15. Efter foredraget serveres en forfriskning, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholderen. Foredragene afholdes i præstegårdsladens store sal.

1. november 2018 kl. 19.30: ”Kristne og konflikterne i Mellemøsten” - med Niels Valdemar Vinding

De kristne i Mellemøsten er en minoritet fanget i et hav af konflikter. Det arabiske forår, revolution, borgerkrig, ISIS og forfølgelser rammer de kristne menigheder og kirker særligt hårdt i disse år. Igennem interviews med en række af de kristne ledere, teologer og præster fra Syrien, Jordan, Libanon, Pakistan og Egypten reflekterer vi sammen over, hvordan det er at være kristen i Mellemøsten, hvordan de teologisk forstår og forklarer, hvad der foregår, hvilke billeder fra GT/NT de bruger til at forstå og forklare det, og hvordan de ser fremtiden. De kristne stemmer og deres svar spejler den virkelighed, vi også kender i Danmark, hvor spørgsmålene om sekularismens fremfærd, intern uenighed og spørgsmålet om ’næsten’ også trænger sig på.

Niels Valdemar Vinding, ph.d., er forsker på Københavns Universitet og arbejder med muslimer i Danmark og forholdet mellem kristne og muslimer i Europa og Mellemøsten. Niels Valdemar er aktiv i Danmissions bestyrelse og har rejst som frivillig med Danmission i Mellemøsten siden 2014.

8. november 2018 kl. 19.30: ”SAT7 – en ny mulighed i Mellemøsten og Nordafrika” med Kurt Johansen

Siden opstarten i 1996 har satellit-tv-kanalen SAT-7 produceret og udsendt tusindvis af udsendelser for børn og voksne i MENA-regionen. Udsendelserne produceres primært af lokale medarbejdere i SAT-7’s egne studier i Egypten, Libanon, Tyrkiet og Cypern og når ud til et publikum på omkring 21 millioner mennesker. Kurt Johansen, der er generalsekretær for SAT-7s arbejde i Danmark, kommer denne aften og fortæller om de mange muligheder, denne type mission indebærer i forhold til ucensureret at kunne bringe evangeliet ud til de 400 mio. mennesker, som bor i regionen.