Konfirmander

KonfirmanderI Græsted Kirke ønsker vi, at hjælpe konfirmanderne til at formulere deres undren og deres tanker ved at være nysgerrige og spørgende. På den måde kan vi i fællesskab skabe relevant viden om det at være ung ind i en kirkelig sammenhæng.

Vi håber på, at de unge vil inddrage egne erfaringer og refleksioner. Vi siger farvel til gold vidensformidling og tankpasserpædagogik. Udgangspunktet er, at konfirmanderne ønsker at lære noget om både traditionen og troen, men også om, hvordan det kan have noget med dem og deres liv at gøre. Vi ønsker, at vi i fællesskab kan sætte ord på, hvad den kristne kirke står for.

Målet er, at konfirmationsundervisningen skal adskille sig fra skoleundervisningen ved at være forankret i den gudstjenestelige kontekst, derfor lægger vi også op til aktiv brug af gudstjenesterne. Vi ønsker, at tage konfirmanderne seriøst sådan, som de er, ved at bruge de læringsstile, som er de fremherskende i dag – og som konfirmanderne derfor forudsættes at føle sig hjemme i.

Til brug for indskrivningen af konfirmanderne finder I ude i venstre blok på denne side et  indskrivningsskema. Husk dog, at dette indskrivningesskema ikke må returneres digitalt, men skal afleveres til os personligt eller sendes med almindelig post. (IT-sikkerhed vedr. cpr. numre)

Indskrivningsaften

For holdet 2021/22 er der indskrivning d. 8. september kl. 18.00-19.00 for Alme skole og samme aften kl. 20.00-21.00 for Gribskolens klasser. Her informeres om undervisningsforløbet.

Undervisningsdatoer for skoleåret 2021/2022

Undervisningen løber fra kl. 8.00-14.00, og der serveres morgenbrød, te og kaffe i den første pause.

Gribskolen, Græsted afdeling:

Alle konfirmanderne fra Gribskolen undervises hele hverdage fra kl. 8.00-14.00 Her følger de enkelte undervisningsdage for skoleåret 2021/22:

• Fredag d. 24. september
  • Onsdag d. 3. november
  • Torsdag d. 18. november
  • Tirsdag d. 7. december

• Torsdag d. 20. januar
  • Fredag d. 25. februar
  • NB! Lørdag d. 19. marts
  • Tirsdag d. 26. april
Alme skole:

Onsdag morgener fra kl. 8.10-9.35. Undervisningen begynder første gang d. 15. september

Konfirmationsdatoer

• Vi kører med faste dage for konfirmationerne:
  • Alme skole: lørdag før søndagen før St. Bededag.
  • Gribskolen: Det oprindelige A-spor: St. Bededag.
  • Gribskolen: Det oprindelige B-spor: søndag efter St. Bededag.

2022:

• Alme skole: lørdag d. 7. maj
  • Græsted skole: St. Bededag den 13. maj (tidligere A-spor, ST-klassen)
  • Græsted skole: søndag den 15. maj (tidligere B-spor)

2023:

• Alme skole: d. 29. april
  • Græsted skole: St. Bededag d. 5. maj (tidligere A-spor, ST-klassen)
  • Græsted skole: søndag d. 7. maj (tidligere B-spor)

2024:

• Alme skole: lørdag d. 20. april
  • Græsted skole: St. Bededag d. 26. april (tidligere A-spor, ST-klassen)
  • Græsted skole: søndag d. 28. maj (tidligere B-spor)

2025:

• Alme skole: lørdag d. 29. april
  • Græsted skole: St. Bededag d. 16. maj (tidligere A-spor, ST-klassen)
  • Græsted skole: søndag d. 18. maj (tidligere B-spor)

2026:

• Alme skole: lørdag d. 25. april
  • Græsted skole: St. Bededag d. 1. maj (tidligere A-spor, ST-klassen)
  • Græsted skole: Søndag d. 3. maj (tidligere B-spor)

2027:

• Alme skole: lørdag d. 17. april
  • Græsted skole: St. Bededag d. 23. april (tidligere A-spor, ST-klassen)
  • Græsted skole: søndag d. 25. maj (tidligere B-spor)

Kirkekrydser

Se linket med vejledning i mulighederne for at optjene kirkekrydser.

Vejledning til Optjening af Kirkekrydser i Græsted.pdf